ua en ru

В Іспанії вперше за два роки знизилося безробіття

В Іспанії в II кварталі 2013 р. вперше за 2 роки знизився рівень безробіття - до 26,3% порівняно з 27,2% у попередньому кварталі, що підтверджує прогнози прем'єр-міністра Маріано Рахоя про відновлення економіки.

В Іспанії в II кварталі 2013 р. вперше за 2 роки знизився рівень безробіття - до 26,3% порівняно з 27,2% у попередньому кварталі, що підтверджує прогнози прем'єр-міністра Маріано Рахоя про відновлення економіки. Про це свідчать дані Національного інституту статистики, повідомляє "Росія 24".

Економісти, опитані Bloomberg, очікували показника на рівні 27,2%. Проте безробіття зараз в три рази перевищує показник до початку економічного спаду в 2008 р.

Читайте також: Прибутковості облігацій Італії та Іспанії знижуються

Економісти прогнозують, що безробіття в Іспанії продовжить зростати, оскільки четверта за величиною економіка єврозони намагається вийти зі стану дворічного спаду. Проте вже в III кварталі можливе зростання в туристичному секторі, а також, можливо, в експорті.

"При цьому створення робочих місць нестабільно, - вважає партнер консалтингової фірми Analistas Internacionales Financieros Хосе Антоніо Херче. - Показник щороку покращується напередодні піку сезону туризму і падає після серпня".

Читайте також: Центробанк Іспанії очікує виходу країни з рецесії

Прибутковість по 10-річних облігаціях Іспанії майже не змінилася і перебуває на рівні 4,68%, що все ж відчутно нижче максимального рівня в 7,75%.

Дефіцит бюджету Іспанії був найбільшим у ЄС торік, коли країна отримала допомогу для порятунку банківської галузі, обтяженої "поганими" кредитами.

ВВП Іспанії, ймовірно, знизиться в II кварталі на 1,8% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. У I кварталі економіка скоротилася на 2% порівняно з минулим роком і на 0,5% квартал до кварталу. Статистика щодо ВВП за II квартал буде опублікована 30 липня.