ua en ru

У бюджетному комітеті Ради назвали робочим варіантом проект Бюджетного кодексу, що надійшов від Кабміну

Член комітету Верховної Ради з питань бюджету, нардеп з фракції "Батьківщина" Іван Крулько заявляє, що проект Бюджетного кодексу, який надійшов від Кабміну в бюджетний комітет, є робочим варіантом. Про це він повідомив РБК-Україна.

За його словами, до комітету надійшов, зокрема, проект порівняльної таблиці змін у Бюджетний кодекс. "Це не офіційний документ. І не остаточний. Це робочий варіант. Зокрема, будуть обговорюватися пропозиції по рентних ставок", - заявив Крулько.

У той же час він зазначив, що комітет поки так і не отримав від Кабміну повний проект Бюджетного кодексу, а також проект держбюджету на 2015 р. і проект Податкового кодексу.

"На даний момент бюджетний комітет не отримав ні Податковий, ні Бюджетний кодекси, ні сам бюджет. У нас досі немає ні макропоказників, ні курсу гривні, ні ціни на газ та інших базових показників бюджету", - заявив нардеп.

За його словами, сьогодні о 12:00 відбудеться робоча зустріч бюджетного комітету, де буде розглядатись пропозиції по місцевому самоврядуванню. "Тобто основні пропозиції щодо розвитку регіонів на 2015 рік", - уточнив Крулько.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України пропонує направляти до державного бюджету 25% податків на доходи фізичних осіб, зібраних в областях, і 75% - у Києві. Про це йдеться в урядовому законопроекті "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України" (щодо реформи міжбюджетних відносин) змін в Бюджетний кодекс".