ua en ru

Україна заборонила ввезення бразильського м'яса

Україна тимчасово заборонила ввезення бразильського м'яса. Відповідне розпорядження видано Головним державним інспектором ветеринарної медицини України Володимиром Горжеєва 20 березня 2013 р., повідомили у відомстві.

У повідомленні наголошується, що в ході лабораторних експертиз свинини, яка імпортувалася в Україну з декількох бразильських виробництв, було виявлено невідповідність за мікробіологічними показниками вимогам українського законодавства. Тому, відповідно до ст. 51 закону «Про безпеку і якість харчових продуктів», Головним державним інспектором ветеринарної медицини України 20 березня 2013 р. видано розпорядження про тимчасову заборону ввезення на територію України свинини з Бразилії.

«Компанії, які займалися імпортом цієї продукції, були проінформовані належним чином. А вантажі, що надійшли до початку дії розпорядження, проходять обов'язковий розширений ветеринарний контроль. Крім того, вони залишаються на митно-ліцензійних складах», - сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що в свинині, що надійшла в Україну від ряду бразильських виробників (Doux Frangosul SA Agroаvicola Industrial SIF 876; BRF-Brasil Foods SA SIF 3975; BRF-Brasil Foods SA SIF 102; COOPERATIVA CENTRAL AURORA ALIMENTOS, SIF 3548) було виявлено невідповідність за бактеріологічними та мікробіологічними показниками. Такі дослідження продуктів тваринного походження здійснювалися регіональними державними лабораторіями ветеринарної медицини.

Нагадаємо, раніше міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк заявив, що тримає під особистим контролем якість харчової продукції, в тому числі і м'ясної. За його словами, українці повинні споживати якісну та безпечну продукцію як вітчизняного виробництва, так і зарубіжного. Тому міністерство ініціювало низку змін до законодавства, що стосуються якості та безпеки продукції.

Читайте також: Україна з 27 лютого заборонила ввіз бразильського м'яса