ua en ru

Україна увійде до першої сотні рейтингу Doing Business, - Арбузов

В України є всі шанси для того, щоб піднятися до першої сотні рейтингу Doing Business, сказав в інтерв'ю журналу «Кореспондент» перший віце-прем'єр України Сергій Арбузов. Одним з інструментів цієї роботи він бачить зустрічі з бізнесменами, під час яких можна буде з'ясувати їх реальні проблеми.

«Питання ж не в місці, питання - як почуває себе бізнес у країні. 15 пунктів, на які ми піднялися в цьому році в рейтингу Doing Business, - вже непогано. У нас є всі можливості бути в першій сотні, як того і вимагає Президент (Віктор Янукович). Єдине, Світовий банк, складаючи рейтинг, враховує показники країни за перші два квартали, тобто щоб ми (український уряд) ні зробили в кінці року, в рейтингу це відображено не буде. Так що тут ситуація складна, і ми розбираємося з обліковими позиціями», - сказав Арбузов.

Разом з цим, за його словами, покращення позицій в рейтингу відбулося завдяки вдосконаленню податкового законодавства. «На мій погляд, ми багато роботи провели і в податковій площині, адже країна за рік у цьому напрямку піднялася на 18 пунктів. По частині реєстрації та ліквідації бізнесу ми також зробили хороший прорив. Ми працюємо. Сьогодні, наприклад, найняли радників PricewaterhouseCoopers (PwC) (однієї з чотирьох найбільших міжнародних компаній, що займаються аудитом, оподаткуванням і правом). Представники PwC нам допомагають і кажуть, що в України непогані шанси увійти в сотню, якщо ми будемо продовжувати працювати швидко і ефективно», - зазначив перший віце-прем'єр.

У зв'язку з цим, Сергій Арбузов розповів, що в найближчому майбутньому планує зустрічатися з підприємцями, щоб почути їх побажання щодо поліпшення життя бізнесу.

Читайте також: Введення норми про похідний позов допоможе Україні піднятися на кілька позицій у рейтингу Doing Business, - НКЦПФР