ua en ru

Україна в 2014 р. планує збільшити видобуток газу на шельфі Чорного моря до 2,5 млрд куб. м, - Азаров

Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що в 2014 р. Україна планує збільшити видобуток власного газу до 2,5 млрд кубометрів. Про це Азаров заявив в ході під час зустрічі президентом компанії Chevron Джеєм Джонсоном, повідомляє прес-служба прем'єра.

Прем'єр-міністр зазначив, що необгрунтовано висока ціна на імпортовані російські енергоносії робить надзвичайно перспективним збільшення власного видобутку газу. "Україна має значні запаси вуглеводнів, які добре розвідані. Зараз стало рентабельно розвивати навіть старі радянські родовища, завдяки яким Україна колись видобувала 50-60 млрд кубометрів природного газу на рік".

За словами Азарова, однією з пріоритетних є видобуток газу з нетрадиційних джерел, зокрема, сланцевого газу. "І я думаю, що за допомогою вашої компанії ми отримаємо в центрі Європи хороші обсяги газу.

Він також повідомив, що дії уряду, спрямовані на збільшення власного видобутку вуглеводнів, дають практичні результати: дві бурові платформи вже працюють на шельфі Чорного моря, де цього року планується добути 1,8 млрд кубометрів природного газу, а в 2014 році збільшити видобуток до більше 2,5 млрд кубометрів.

Президент Europe, Eurasia & Middle East Exploration & Production for Chevron Corp. Джей Джонсон, у свою чергу, подякував Прем'єра України за розроблені урядом зміни до законодавства, які дозволили спростити умови інвестування у вітчизняний паливно-енергетичний комплекс.

Читайте також: Україна в травні збільшила імпорт газу з Польщі на 21%.