ua en ru

Україна в 2013 р. збільшить експорт курятини майже вдвічі, - Бакуменко

Вже цього року Україна може значно збільшити обсяги експорту курятини. Так, планується продати за кордон до 140 тис. т продукту, тобто на 60 тис. більше, ніж торік. Наростити обсяги експорту вдасться завдяки тому, що вже протягом місяця вітчизняна курятина може вийти на ринок ЄС. Про це в ході веб-конференції повідомив голова ради директорів асоціації "Союз птахівників" Олександр Бакуменко.

Україна поступово збільшує обсяги експорту м'яса птиці. Це стає можливим завдяки нарощуванню виробництва. Тому, забезпечивши внутрішні потреби, виробники посилюють свою присутність на зовнішніх ринках.

"На сьогоднішній день ми повністю задовольняємо всі потреби внутрішнього ринку. Цього року виробили вже 1,2 млн т м'яса птиці високої якості. Варто відзначити, що в Україні постійно нарощують обсяги виробництва курятини. І те, що в нашій країні не буде спожито, ми віддамо на експорт. Так, якщо в 2011 р. Україна експортувала 50 тис. т, то в 2012 р. експорт курятини зріс до 80 тис. т. А в поточному році планується наростити обсяг експорту до 140 тис. т ", - зазначив Олександр Бакуменко.

Фахівець додав, що збільшити обсяги експорту цього року майже вдвічі дозволить вихід на європейський ринок.

"Якість української курятини відповідає всім вимогам і міжнародним стандартам. Це визнав Європейський союз. Так, вже незабаром ринок ЄС відкриється для української птиці. Я думаю, це відбудеться протягом місяця", - підкреслив голова ради директорів асоціації "Союз птахівників"