ua en ru

Україна збільшує посіви сорго як ефективної культури для півдня України, - Мінагрополітики

В пошуку ефективної культури для півдня країни, Україна збільшує посіви сорго. Таку думку сьогодні висловив заступник міністра аграрної політики і продовольства України Олександр Сень на міжнародному форумі з питань біоенергетики "Використання потенціалу відходів сільськогосподарського виробництва, як джерела відновлюваної енергії в Україні", передає кореспондент РБК-України.

"В Україні пошук найбільш ефективних культур, які вирощуються на тому самому півдні, де серйозно впливають засухи, змушує нас збільшити посіви сорго. Сорго - це одна з тих енергетичних культур, яку найперше використовують для біопалива", - зазначив Сень.

Сорго - яра сільськогосподарська культура, яка включає близько 50 видів, що ростуть в Азії, Африці, Південній і Північній Америці, Європі та Австралії. Ряд видів сорго вирощується як культурна рослина (зернові культури та кормові рослини). Також використовується в біоенергетиці.

Читайте також: Україна має знайти оптимальне співвідношення між продовольчою і енергетичною місією с/г, - Мінагрополітики