ua en ru

Україна планує у другій половині 2014 р. почати виробництво вітчизняних електровозів на "Луганськтепловозі"

Україна планує у другій половині 2014 р. почати виробництво вітчизняних електровозів на ПАТ "Луганськтепловоз". Про це сьогодні на брифінгу в Кабінеті міністрів повідомив міністр інфраструктури Володимир Козак, передає кореспондент РБК-Україна.

"З другого півріччя наступного року, якщо буде прийнято відповідне рішення, ми зможемо почати виробництво електровозів на підприємстві "Луганськтепловоз". Для цього, звичайно, необхідно сьогодні провести величезну роботу. Локалізація відразу буде близько 30%, а до 2015 р. локалізація локомотивів постійного струму досягне 90%, а локомотивів змінного струму близько 65%", - сказав міністр.

При цьому він зазначив, що до цього часу близько 20 підприємств України повинні будуть збільшити свою продуктивність в 2-4 рази.

"Звісно, до 2015 р. ми зможемо вийти на 100 локомотивів на рік. Це дуже цікава програма, тому що зачіпає розвиток не тільки одного підприємства "Луганськтепловоз", а й десятки підприємств України, щоб забезпечити виробництво тепловозів", - додав чиновник.

Козак також зазначив, що наступного тижня буде ухвалено рішення про джерела фінансування цього проекту.

Читайте також: "Луганськтепловоз" перепрофілюється на випуск інших видів продукції, - голова Луганської ОДА