ua en ru

Торговельні преференції ЄС для українських експортерів набудуть чинності з 23 квітня

Торговельні преференції з боку Європейського cоюзу для українських експортерів почнуть діяти з 23 квітня 2014 р.

Торговельні преференції з боку Європейського cоюзу для українських експортерів почнуть діяти з 23 квітня 2014 р. Про це повідомляє прес-служба Ради Європи.

"Постанова про надання односторонніх торгових преференцій набуде чинності 23 квітня, наступного дня після наміченої публікації в офіційному журналі", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, раніше сьогодні Рада Європейського союзу з питань закордонних справ на своєму засіданні схвалила одностороннє скасування мит на експорт українських товарів до країн Європейського союзу.

Нагадаємо, 11 березня 2014 р. Єврокомісія прийняла рішення тимчасово знизити мита для українських товарів, які ввозяться до країн Євросоюзу, а 3 квітня Європарламент підтримав цю пропозицію.

Позитивний економічний ефект для українських експортерів у зв'язку зі скасуванням або зниженням митних тарифів ЄС у рамках цього рішення оцінюється на рівні 487 млн євро на рік.

Нагадаємо, як пояснювали раніше у Єврокомісії, пільгові заходи по відношенню до України діятимуть до 1 листопада 2014 р.