ua en ru

Тепломережі Києва вкрай зношені і потребують комплексної модернізації та інвестиціях, - експерт

Тепломережі Києва вкрай зношені і потребують комплексної модернізації та інвестиціях. Про це заявив голова «Укрелектропрофсоюза» Сергій Шишов, коментуючи поточний стан житлово-комунального господарства Києва.

«Тепломережі і електромережі Києва потребують постійного ремонті і оновленні. Сьогодні інженерні комунікації Києва вкрай зношені і потребують комплексної модернізації і, відповідно, в інвестиціях», - заявив Шишов.

За його оцінками, більше 50% тепломереж відслужили нормативний термін експлуатації. «Настав час, коли треба припинити розмовляти, треба робити - залучати інвестиції, проводити комплексну реконструкцію і модернізацію, оновлення тепломереж Києва», - сказав він.

Тепломережі Києва знаходяться у власності міста і займатися їх ремонтами та оновленням повинне місто, вважає глава «Укрелектропрофсоюза». «Якщо Київ самостійно не справляється з даним завданням, то столична влада повинні звертатися за допомогою вище - до уряду. Але допускати, щоб кияни залишилися без тепла, невигідно нікому», - зазначив Сергій Шишов.

Нагадаємо, до 2017 р. комунальні теплові мережі Києва перебувають в управлінняікомпанії «Київенерго», яка щорічно платить до бюджету столиці понад 2 млн грн орендної плати за їх використання. Раніше в «Київенерго» заявили, що для забезпечення сталого електро-і теплопостачання столиці компанія в 2013 р. направить на технічне переоснащення теплоелектроцентралей №5 та №6, а також модернізацію та реконструкцію електричних мереж і підстанцій різного класу напруги рекордну суму - 450 млн грн . Кошти в розвиток «Київенерго» допомагає залучати основний акціонер - енергохолдинг ДТЕК, який має намір інвестувати в розвиток всіх підприємств в 2013 р. більше 1 млрд дол.

Читайте також: Необхідність в інвестиціях для реконструкції системи теплового постачання досягає 2 млрд грн, - Бондар