ua en ru

Суд зобов'язав "Запорізький титано-магнієвий комбінат" виплатити державі 39 млн грн боргу, - прокуратура

Київський апеляційний господарський суд зобов'язав ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат" виплатити на користь держави 39 мільйонів гривень боргу за товарними кредитами. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Запорізької області.

"Встановлено, що в 1998 році, тоді ще казенне підприємство "ЗТМК" уклало договір з Державним агентством резерву України про отримання та використання за відповідну оплату, товарно-матеріальних цінностей з держрезерву на загальну суму 39 мільйонів гривень. Однак, скориставшись резервами, гроші за них державному агентству підприємство так і не виплатило", - повідомляє прес-служба прокуратури області.

Як повідомляє відомство, в 2013 році Держагентство резерву України звернулося до Державного суду Запорізької області з позовом про стягнення з комбінату боргу, отримавши при цьому негативне судове рішення.

Також повідомляється, що прокуратура Запорізької області подала апеляцію до Донецького апеляційного господарського суду. Суд апеляційної інстанції частково задовольнив вимогу прокуратури, і скасувавши попереднє судове рішення, передав розгляд справи до господарського суду Києва, який і ухвалив виплатити державі борг.