ua en ru

Вартість усіх визначених на сьогодні інвестпроектів Києва складає більше 82 млрд грн, - КМДА

Загальна орієнтовна вартість усіх на сьогодні визначених інвестиційних проектів Києва становить більше 82 млрд грн. Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко під час засідання комітету з економічних реформ, повідомляє прес-служба КМДА.

Зокрема, серед таких інвестиційних проектів: будівництво бізнес-району "Київ-Сіті", будівництво нової четвертої лінії метро в напрямку житлового мікрорайону "Вигурівщина-Троєщина" та інноваційного парку "БіонікХілл", а також модернізація систем водопостачання та водовідведення Києва. Вартість чотирьох стратегічних проектів столиці складає більше 82 млрд грн - це близько 60% вартості сформованої бази проектів.

"Щодо проекту "Київ-Сіті", то вже проведено конкурсні торги з визначення консультанта-виконавця підготовчих робіт. У торгах взяли участь та надали свої пропозиції компанії зі світовим ім'ям - Jones Lang LaSalle, CB Richard Ellis, Colliers International. Переможцем визначено компанію ДТЗ та отримано її звіт щодо аналізу п'яти земельних ділянок та визначення найкращого та найефективнішого їх використання з розробкою детальної маркетингової і комерційної концепції багатофункціонального ділового комплексу "Київ-Сіті". Також завершено конкурсні торги щодо проекту "Будівництво нової 4 гілки метрополітену". Зацікавленість у ньому виявили відомі компанії: Itochu Corporation (Японія), "Сбербанк Росії" (Російська Федерація), "Метробуд" (Україна) "СМЕС" (Китай) та інші. Переможцем визначено ВАТ "Федеральний центр проектного фінансування" (входить в структуру ВАТ "Внєшекономбанк Росії") та підписано відповідний договір", - пояснив Руслан Крамаренко.

Також він додав, що вже у І кварталі 2013 року розпочнеться проектування для будівництва складових проекту: "Будівництво інноваційного парку "БіонікХілл". КМДА та Ukrainian Development Partners уклали договір про реалізацію проекту, яким визначено зобов'язання інвестора збудувати об'єкт, а місто забезпечує розвиток інженерно-транспортної інфраструктури".

Читайте також: КМДА підписала меморандуми по інвестпроектах на 30 млрд грн (відео)