ua en ru

США розглянуть надання Україні ще 1 млрд дол. кредитних гарантій до кінця 2015 р

США розглянуть надання Україні ще 1 млрд дол. кредитних гарантій до кінця 2015 р США розглянуть надання Україні ще 1 млрд дол. кредитних гарантій до кінця 2015 р

Сполучені Штати Америки можуть надати Україні додатково 1 млрд дол. кредитних гарантій до кінця 2015 р. Про це під час виступу в Конгресі США заявила помічник держсекретаря у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд, передає прес-служба посольства США в Києві.

"Сьогодні ми працюємо з Європою, Україною і МВФ для зміцнення економіки країни та підтримки реалізації урядового плану реформи, включаючи новий 1 млрд дол. кредитних гарантій. Якщо Україна продовжить робити конкретний прогрес у своїх економічних реформах і умов гарантій, Адміністрація США буде також готова до співпраці з Конгресом розглянути питання про надання додаткової гарантії за позиками на суму до 1 млрд дол. в кінці 2015 р.", - сказала Нуланд.

Нагадаємо, 28 січня 2015 р. міністр фінансів США Джейкоб Джозеф Ллю заявив, що США мають намір надати Україні в загальній складності 3 млрд дол. кредитних гарантій.

При цьому в січні 2015 р. Україна підписала з США декларацію про надання 2 млрд дол. кредитів.