ua en ru

Північна Корея витратила на розвиток ядерної і ракетної програм близько 3,24 млрд дол

КНДР витратила на розвиток ядерної і ракетної програм близько 3,24 млрд дол., що вистачило б для забезпечення населення Північної Кореї запасами кукурудзи на три роки. Про це повідомляє телеканал "24" з посиланням на південнокорейські і японські ЗМІ.

Так, відповідно до оцінки, проведеної фахівцями південнокорейського Міністерства оборони, витрати Пхеньяну на розробку та вдосконалення ракетних технологій і відповідної інфраструктури склали приблизно 1,74 млрд дол.

Ще близько 1,5 млрд дол. було витрачено на розвиток північнокорейської ядерної програми і проведення третього підземного випробування в лютому поточного року. Зокрема, близько 840 млрд дол. витрачено на розробку балістичних ракет, а 600 млрд дол. - на зведення стартового майданчика для ракет дальньої дії.

Читайте також: КНДР відновить експлуатацію всіх своїх ядерних об'єктів

Ще близько 150 млн дол. пішло на будівництво науково-дослідницьких центрів та установ. Як відзначають представники південнокорейського військового відомства, коштів, витрачених КНДР на ядерну і ракетну програми, вистачило б для закупівлі 10,66 мільйона тонн кукурудзи, що порівнянно з трьохрічним запасом цього злаку.

На початку квітня з'явилися припущення, що Північна Корея може здійснити тестовий запуск балістичної ракети середньої дальності типу "Мусудан".