ua en ru

Операція з придбання Одеського НПЗ групою Курченко на стадії завершення

Східно-європейська паливно-енергетична компанія отримала право на придбання понад 50% акцій Одеського нафтопереробного заводу. За повідомленням з антимонопольного комітету України (АМКУ), прямим покупцем ОНПЗ стане компанія Empson Limited, що входить до групи СЄПЕК. В ході операції до нового власника перейде і контрольний пакет акцій компанії "Енергія і газ Україна", яка забезпечує автономне енергопостачання заводу.
Нагадаємо Одеський нафтопереробний завод раніше належав російській нафтовій компанії "Лукойл". Останніх два роки ОНПЗ простоював. А в березні 2013 р. про наміри реанімувати підприємство заявив засновник групи СЄПЕК Сергій Курченко.

На останніх зборах акціонерів ОНПЗ 30 травня 2013 р. були схвалені договори позики, необхідні для фінансування заводу і договір на переробку.

Як повідомлялося раніше новий власник заводу планує закінчити процес пусконалагоджувальних робіт і отримати перші партії нафти, (як сировинного продукту), вже в червні 2013 р.. Подальші плани керівництва групи СЄПЕК - організація замкнутого циклу: постачання сировини, виробництва нафтопродуктів, їх транспортування та продажу кінцевому споживачеві. Що в найближчому майбутньому дозволить Одеському НПЗ стати активним учасником ринку високоякісного палива, відповідного євро стандартів