ua en ru

SAP не буде викуповувати BlackBerry

Німецький виробник програмного забезпечення для бізнесу SAP не буде викуповувати BlackBerry - канадського виробника смартфонів, який зараз переживає фінансові труднощі. Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву глави фінансової служби SAP Вернера Брандта, зроблене для німецького журналу.

"BlackBerry не вкладається в рамки нашої стратегії", - заявив він, додавши, що SAP вже пропонує свої мобільні продукти і не потребує придбання зовнішніх активів для заповнення прогалин в цьому напрямку.

BlackBerry в свій час домінувала на ринку смартфонів, проте була виставлена на продаж після того, як пристрої на операційній системі Android від корпорації Google, а також iPhone, розроблений Apple, викликали падіння попиту на продукцію канадського виробника.

BlackBerry не відчуває брак інтересу з боку корпорацій. Переговори про повне або часткове поглинання канадської компанії також ведуть корпорація Cisco Systems і Google. Крім того, засновники BlackBerry розглядають можливість придбання частки в компанії. У вересні група інвесторів на чолі зі страховою компанією Fairfax оприлюднила попередню пропозицію вартістю в 9 дол. за акцію BlackBerry.

Екс-глава Apple Джон Скаллі і китайський виробник комп'ютерів Lenovo також повідомляли про свою зацікавленість в угоді з BlackBerry.