ua en ru

Зростання ВВП Грузії після підписання УА з ЄС має скласти 4,3% - близько 292 млн євро, - посол Грузії

За попередніми оцінками, зростання ВВП Грузії після підписання УА з ЄС має скласти 4,3% - близько 292 млн євро. Про це в ході сьогоднішньої прес-конференції заявив Надзвичайний та Повноважний посол Грузії в Україні Міхеїл Уклеба, передає кореспондент РБК-Україна.

"Є така оцінка, що після підписання УА з ЄС якщо буде Зона вільної торгівлі, це збільшить експорт Грузії на 12% до Євросоюзу, збільшується експорт Євросоюзу в Грузію на 7,5% і в цілому після проведення всіх реформ, пов'язаних з угодою про асоціацію , набрання ними чинності, ВВП Грузії зросте на 4,3%, а це десь 292 млн євро після набрання чинності СА", - сказав Уклеба.

Він також зазначив, що "...Україна попереду нас. Вона повинна підписати цю угоду (на майбутньому саміті ЄС) і ми сподіваємося, що Україна... вдасться підписати цю угоду, а ми його парафуємо і сподіваємося, що скоро теж наблизимося до Україна і підпишемо цю угоду... і цим посилиться... політична асоціація Євросоюзу, це перше. І друге - це повна економічна інтеграція угод".

Також Уклеба підкреслив, що для Грузії ЄС найбільший партнер, про що свідчить, що в 2012 р. товарообіг Грузії з країнами ЄС склав 2,63 млрд євро.