ua en ru

Росія заборонила ввезення з Молдови плодоовочевих консервів

Росспоживнагляд заборонив з 18 липня ввезення до Росії молдавських плодоовочевих консервів.

Росспоживнагляд заборонив з 18 липня ввезення до Росії молдавських плодоовочевих консервів. Про це йдеться в поширеному сьогодні повідомленні відомства.

В якості причини заборони Росспоживнагляду назвав порушення вимог законодавства у сфері захисту прав споживачів, у тому числі порушення правил маркування продукції, а також невідповідність маси нетто заявленої на етикетці.

В Росію будуть припинені поставки плодоовочевих консервів, вироблених на підприємствах SRL Sorvest-Agro, Alfa-Nistru, П.И.К АТ "Natur Bravo", СП "Coval&Co".

За даними "Руспродсоюза", обсяг молдавського імпорту плодоовочевих консервів в Росії оцінюється в 50 млн долл. в рік. По деяких видах консервів молдавська продукція займає до 15% російського ринку.

Раніше Россільгоспнагляд заборонив ввезення до Росії молдавських фруктів. Під заборону потрапили свіжі яблука, груші, айва, вишня, абрикоси, персики, нектарини, терен і зливу. В якості причини відомство назвало велику кількість порушень в молдавському імпорті і зараження східною плодожеркою (метелик-шкідник).

У 2013р., за даними Федеральної митної служби, поставки фруктів з Молдавії оцінювалися в 92,8 млн дол.