ua en ru

Росія поки ще не погодилася пролонгувати кредит Кіпру обсягом 2,5 млрд євро, - Мінфін РФ

Росія поки ще не погодилася продовжити термін погашення кредиту Кіпру обсягом 2,5 млрд євро, повідомив журналістам заступник міністра фінансів РФ Сергій Сторчак у кулуарах щорічного з'їзду Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), передає Reuters.

"Прохання про пролонгацію кредиту були почуті, ми пообіцяли опрацювати відповідне звернення. Якщо хтось хоче з обіцянки зробити висновок, що операція вже завершена, нехай так вважає", - сказав Сторчак.

Він додав, що, згідно з російським законодавством, угода про зміну умов по кредиту повинна бути ратифікована парламентом.

Нагадаємо, напередодні міністр закордонних справ Кіпру Іоанніс Касулідіс повідомив, що Росія погодилася продовжити Кіпру терміни кредитування в рамках надання допомоги по виходу з боргової кризи.

Раніше про те, що Росія продовжила термін погашення кредиту в розмірі 2,5 млрд дол., виданого Кіпру в 2011 р., на 2 роки (до 2018 р.) і знизила процентну ставку з 4,5% до 2,5%, говорилося в документі, підготовленому трійкою міжнародних кредиторів - Європейським центральним банком (ЄЦБ), Європейською комісією (ЄК) і Міжнародним валютним фондом (МВФ). У ньому також повідомлялося, що Кіпр виконав всі умови, поставлені міжнародними кредиторами для надання першого траншу фінансової допомоги в розмірі 3 млрд євро.

Читайте також: Кіпр зняв обмеження на банківські операції чотирьох іноземних банків