ua en ru

Прокуратура вимагає повернення незаконно відчуженої землі на узбережжі Дніпра вартістю понад 24 млн грн

Прокуратура Центрального регіону України вимагає повернення незаконно відчуженої земельної ділянки на узбережжі Дніпра площею 106 га, вартість якої складає понад 24 млн грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Центрального регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері.

Зокрема, у 2010 р. командир військової частини, діючи в інтересах приватного підприємства, перевищив свої повноваження і погодив для фізичних осіб від імені Міністерства оборони України межі відведення земельних ділянок вздовж річки Дніпро загальною площею 106 га, які перебувають у користуванні управління Північного територіального командування внутрішніх військ МВС України. Маючи це погодження, Бориспільська районна державна адміністрація Київської області прийняла незаконні рішення про вилучення з користування управління Північного територіального командування земель загальною площею 106 га та виділення їх 53 особам, а у подальшому Київський окружний адміністративний суд визнав їх правомірними. Унаслідок цього державі спричинено збитки на загальну суму понад 24 млн грн.

З метою повернення у державну власність зазначеної земельної ділянки прокурором до суду подана позовна заява. Розпочато досудове розслідування.

Читайте також: Київський суд повернув державі 10 га Чернечого лісу