ua en ru

Програма ФРС може бути згорнута протягом найближчих трьох місяців

Президент Федерального резервного банку Сан-Франциско (США) Джон Вільямс заявив, що американській уряд протягом найближчих трьох місяців може почати скорочення обсягів програми купівлі облігацій, передає телеканал "Росія 24".

Як заявив сьогодні в Стокгольмі Вільямс, поряд з тим, як скорочується рівень безробіття, а в економіці спостерігається "істотне поліпшення".

"Я можу припустити, що вже цього літа в нашу програму скупки бондів можуть бути внесені невеликі коректування. Програма виконує важливу місію щодо посилення економічного зростання, і мені б хотілося, щоб зростання продовжилося в другому півріччі. У разі якщо справи підуть добре, програму можна згорнути до кінця року", - заявив Вільямс.

Комітет з операцій на відкритому ринку заявив, що продовжиться скупка облігацій на суму 85 млрд дол. щомісячно, щоб підтримати економічне зростання і скоротити безробіття. Центральний банк також зобов'язався утримувати процентні ставки на рівні нуля доти, поки безробіття перевищує показник в 6,5%, а інфляція не вище 2,5%.

У грудні 2008 р. ФРС використовував нетрадиційні заходи для підтримки економічного зростання, знизивши процентну ставку до нуля. Вільямс, який цього року не голосує з грошово-кредитній політиці, припустив, що економічне зростання в 2013 р. складе 2,5% і 3, 25% наступного року.

"У той час як податково-бюджетна політика США в поточному році стримує зростання, ситуація на ринку житла і показники споживчих витрат вселяють довіру", - сказав Вільямс журналістам у Стокгольмі.

Читайте також: ФРС США необхідно 3-4 місяці для прийняття рішення про скорочення програми QE