ua en ru

Профільний комітет Ради підтримав зміни до Бюджетного кодексу в частині державних капвкладень

Профільний комітет Ради підтримав зміни до Бюджетного кодексу в частині державних капвкладень

Комітет Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції підтримав законопроект про внесення змін до Бюджетного кодексу щодо державних капітальних вкладень. За відповідний законопроект № 1537 проголосували депутати на засіданні комітету, передає кореспондент РБК-Україна.

Депутати підтримали законопроект і додали вимогу авторам законопроекту прописати чітку процедуру розподілу коштів, передбачених на фінансування комерційних проектів. Натомість народний депутат Сергій Лещенко вважає, що при імплементації цього законопроекту корупційні ризики існують.

"Мова йде про комерційні проекти, які будуть здійснюватися за рахунок державного бюджету. Корупція може виникнути на етапі відбору проектів. Насправді немає порядку відбору таких проектів. Цього закону також не передбачено процедури відбору таких проектів", - зазначив Лещенко.

За його словами, кошти повинна розподіляти спеціальна комісія, створена при Кабінеті міністрів.

"Залежить від Кабміну - чи буде ця комісія прозора чи ні... чи буде організовано прозорий конкурс... Тобто законопроект не виписаний так, щоб повністю виключити корупційну складову", - констатував Лещенко.

Нагадаємо, у вересні Кабмін пропонував Раді ввести процедуру визначення держінвестування в проекти вартістю понад 100 млн грн.