ua en ru

Порошенко заявив про необхідність спростити процедуру митного оформлення вантажів

Президент України Петро Порошенко заявив про необхідність спростити процедуру митного оформлення вантажів.

Президент України Петро Порошенко заявив про необхідність спростити процедуру митного оформлення вантажів. Про це Порошенко заявив в Одесі під час наради з керівниками правоохоронних органів щодо боротьби з контрабандою та корупцією на митниці, повідомила прес-служба глави держави.

Президент зазначив, що вкрай не задоволений ситуацією з митним оформленням вантажів, станом справ з протидією контрабанді та корупції у правоохоронних органах.

"Ніяк не задоволений ситуацією, яка склалась на півдні країни у боротьбі із контрабандою", - заявив Порошенко, зазначивши, що лише 20% вантажів розмитнюються в Одесі, а решта - в інших регіонах України, "там, де це простіше зробити".

Зокрема Порошенко висловив переконання, що необхідно спростити процедуру митного оформлення вантажів, реєстрації товарів, запровадити електронну систему декларування і мінімізувати контакт працівників митних органів з тими, хто ввозить продукцію на територію України.

Порошенко зазначив, що, якщо для поліпшення ситуації необхідна законодавча ініціатива, він готовий сприяти та допомагати цьому.

Раніше сьогодні Порошенко заявив, що призначив головою Державної прикордонної служби генерал-лейтенанта Віктора Назаренка.