ua en ru

Порошенко закликав керівництво КБ "Південне" до співпраці з Казахстаном

Президент України Петро Порошенко під час робочої поїздки до Дніпропетровської області відвідав Державне підприємство КБ "Південне" імені М. Янгеля. Про це повідомили у прес-службі глави держави.

Глава держави провів нараду, на якій обговорювалися стан, проблеми та перспективи розвитку космічної галузі. Генеральний директор підприємства Олександр Дегтярьов представив проекти в аерокосмічній, оборонно-промисловій і транспортної сфері, зокрема, участі в міжнародних проектах "Морський старт" і "Наземний старт"; у спільному українському-бразильському проекті "Циклон-4", розробці ракети-носія середнього класу "Антарес", виробництві супутників дистанційного зондування Землі "Січ".

Також Президент порушив питання про перспективи співпраці в космічній сфері з іншими зацікавленими державами, зокрема з Республікою Казахстан.

В нараді також взяли участь віце-прем'єр-міністр Володимир Гройсман, перший заступник глави Адміністрації Президента України Геннадій Зубко, радник Президента - директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін та голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігор Коломойський.

Як повідомлялося, 21 жовтня Президент України Петро Порошенко розпочав робочу поїздку до Дніпропетровської області.