ua en ru

Порошенко перетворив Нацкомпослуг та НКРЕ в єдину нацкомісію

Президент України Петро Порошенко ліквідував Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, та Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, створивши на їх базі Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.

Президент України Петро Порошенко ліквідував Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, та Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, створивши на їх базі Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. Про це йдеться в указах №№692-695 від 27 серпня.

Так, указом № 692/2014 від 27 серпня Порошенко ліквідував Нацкомісію, що здійснює держрегулювання у сфері комунальних послуг, а указом № 693 - Нацкомісію, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики.

Головою комісії з ліквідації Нацкомпослуг призначено Валерія Кальченка, а головою комісії з ліквідації НКРЕ - Юрія Андрійчука.

Указом № 694 створюється Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, а указом № 695 призначаються її члени.

Головою нової комісії указом №694 призначено Володимира Демчишина.

Йому доручено внести у двотижневий строк проект положення про комісію, а Кабміну доручено у двомісячний термін забезпечити комісію фінансами і приміщенням.

Указом № 695 членами новоствореної комісії призначено: Андрій Герус, Володимир Євдокимов, Юлія Кузнєцова, Руслан Машляківський, Валерій Тарасюк, Андрій Ткаченко.

Нагадаємо, Нацкомпослуг очолював Сергій Дунайло, НКРЕ - Сергій Тітенко.

Раніше в Адміністрації Президента проанонсували зміни у структурі виконавчої влади. Зокрема, було оголошено перший етап реформи державних контролюючих органів, який передбачає скорочення кількості контролюючих функцій зі 1032 до 680, а контролюючих центральних органів влади - з 56 до 27.