ua en ru

Порошенко продав частки у KP Media та "Нашому радіо" холдингу UMH

Бізнесмен і народний депутат Петро Порошенко більше не є партнером United Media Holding (UMH). Про це повідомляє "Комерсант-Україна".

Медіагрупа викуповує по 50% в "Нашому радіо" і KP Media (журнал "Кореспондент", сайт korrespondent.net та портал bigmir.net) у структур бізнесмена і стає єдиним власником цих компаній. У лютому цього року Порошенко також продав UMH свою частку в радіостанціях "Ретро ФМ" і Next.

Порошенко підтвердив продаж активів, уточнивши, що вона була здійснена за умовами опціону, укладеного сторонами у 2010 р.

"За угодою акціонерів, можливість реалізувати опціон була у обох сторін. Ми своїм правом скористалися", - уточнив віце-президент UMH Григорій Шверк. За його словами, операція зараз у процесі закриття, її суму боку назвати відмовилися. Порошенко і UMH співпрацюють з 2007 р. - тоді бізнесмен передав в управління медіагрупі радіостанцію "Радіо п'ять" (пізніше перейменована в "Ретро ФМ"). У 2011 р. партнери спільно придбали "Наше радіо" у ірландської медіакомпанії Communicorp, а пізніше KP Media - у засновника компанії Джеда Сандена. Обидва активу тоді оцінювали в діапазоні 15-20 млн дол. кожен - за підсумками 2011 р. холдинг KP Media приніс UMH близько 2 млн дол. EBITDA, а "Наше радіо" - близько 1,5 млн дол.

Читайте також: Порошенко та UMH підтвердили покупку KP media