ua en ru

Пілотний проект з електронних закупівель товарів розпочнеться у грудні, - МЕРТ

Пілотний проект з електронних закупівель товарів розпочнеться у грудні, - МЕРТ
Пілотний проект з електронних закупівель товарів планується розпочати у грудні 2014 р.

Пілотний проект з електронних закупівель товарів планується розпочати у грудні 2014 р. Про це повідомила заступник директора департаменту Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Лілія Дудник під час міжнародної конференції на тему розвитку системи державних закупівель в Україні, повідомила прес-служба Мінекономрозвитку.

Дудник повідомила, що з грудня планується запровадити пілотний проект щодо електронних закупівель товарів, вартість яких не перевищує пороги, визначені законом України "Про здійснення державних закупівель".

"На сьогодні учасниками пілотного проекту заявили себе Мінекономрозвитку, ДУС, ДП НАЕК "Енергоатом", КМДА. Результати впровадження цього проекту будуть дуже важливими з огляду на оцінку ефективності даної системи й доцільності її розширення на закупівлі, що здійснюються в рамках закону", - додала вона.

Наразі міністерством спільно з громадськими активістами здійснюються заходи організаційного й методологічного характеру з реалізації пілотного проекту впровадження системи е-закупівель.

Нагадаємо, за даними МЕРТ, близько 40% держзакупівель в Україні здійснюються за неконкурентною процедурою.