ua en ru

Період слабкої економіки та крихкою фінансової системи в єврозоні завершується, - ЄЦБ

Період слабкої економіки і крихкою фінансової системи в єврозоні завершується. Про це заявив віце-президент Європейського центрального банку (ЄЦБ) Вітор Констанціо, передає телеканал "Росія 24".

"Основний посил полягає в тому, що фінансова стабільність поліпшується, але ситуація все ще залишається крихкою. 2012 р. не був спокійним роком для банків", - заявив представник регулятора.

У черговому огляді фінансової стабільності, який ЄЦБ публікує двічі на рік, відзначається, що поточний період є найспокійнішим для фінансових ринків з 2011 р.

"Перспективи для економіки єврозони залишаються істотно нижче, ніж у інших країн, включаючи основні розвинені і економіки. Можна розраховувати лише на поступове поліпшення короткострокового економічного прогнозу в єврозоні", - зазначає Констанціо.

В огляді також відзначається, що відновлення економіки в регіоні в другому півріччі стало можливим за рахунок підвищення внутрішнього попиту. Згідно з прогнозом експертів ЄЦБ, економіка скоротиться на 0,5% за підсумками поточного року і збільшиться на 1% у наступному році.

Читайте також: Індекс економічних настроїв в єврозоні в травні 2013 р. підвищився на 0,8 пункту - до 89,4 пункту