ua en ru

Відповідальність за борги із зарплати приватних підприємств лежить на місцевій владі, - Мінсоцполітики

Міністр соціальної політики Наталія Королевська поклала відповідальність за борги по зарплаті приватних підприємств на місцеві власті і правоохоронні органи. З такою заявою вона виступила в ході сьогоднішньої селекторної наради з представниками місцевих органів влади під керівництвом віце-прем'єр-міністра Олександра Вілкула, передає кореспондент РБК-Україна.

"Борги комунальних підприємств на сьогоднішній день складають 38 млн грн. Це економічно активних комунальних підприємств, і ми розуміємо, що це відповідальність місцевих органів влади. Але найбільший борг, який ми бачимо, і це недоробка як правоохоронних органів, так і місцевих органів влади, це майже 300 млн грн, які ми маємо по економічно активним підприємствам недержавної форми власності", - сказала Королевська, додавши: "Є приклади, коли такі приватні підприємства тримають гроші на депозитах, активно розраховуються з постачальниками продукції і все це робиться на шкоду виплати заробітних плат людям".

Також міністр зазначила, що борги економічно-активних підприємств "це наша спільна недоробка - починаючи від місцевої влади і до влади тут в Києві".

Королевська додала, що сьогодні борги економічно активних підприємств державної форми власності становлять 226 млн грн, або 22% від загального обсягу заборгованості, й "відповідальність за це несуть ті органи влади, в структурі яких перебувають ці підприємства.

У зв'язку з цим Королевська доручила місцевій владі "найуважнішим чином проаналізувати і скорегувати графіки і ми в червні-місяці повинні чітко увійти в графіки, в динаміку (погашення цієї заборгованості)".

Читайте також: Мінсоцполітики розробляє законодавчий механізм реструктуризації боргів по зарплаті підприємств-банкрутів