ua en ru

Незалежно від того, чи буде підписано УА чи ні, Україні потрібно підвищувати конкурентоспроможність підприємств, - ІFC

Незалежно від того, чи буде підписано угоду про асоціацію (УА) чи ні, Україні потрібно підвищувати конкурентоспроможність підприємств. Про це сьогодні повідомив голова регіонального представництва IFC в Україні, Росії та Білорусі Руфат Алімарданов, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, навіть, якщо українська економіка буде орієнтована на Росію, то українським підприємствам доведеться зіткнутися з конкуренцією російських підприємств, багато з яких модернізуються і озброюються останніми технологіями.

"Коли я працював у Росії, то бачив, що там є багато підприємств, які модернізуються, переорієнтовуються, приймають останні технології, які існують на світових ринках. Тому зараз для того, щоб експортувати в Росію недостатньо мати існуючі зв'язки, існуючі елементи кооперації, важливо також розвиватися і модернізувати, щоб у довгостроковій перспективі залишатиметься конкурентоспроможним. Підвищення конкурентоспроможності впливає в будь-якому випадку на розвиток економіки незалежно від того, який вектор буде обраний. Тому дочекаємося рішення наступного тижня, але треба підвищувати конкурентоспроможність", - розповів він.