ua en ru

Німецький регулятор оштрафував вісім виробників кави на 30 млн євро

Федеральне бюро з картелів Німеччини (Bundeskartellamt) наклало штраф загальним розміром 30 млн євро на вісім німецьких виробників кави, а також на Німецький кавовий союз (Deutscher Kafeeverband), повідомляє РБК. Фінансового покарання зазнають Kraft Foods Ausser Haus Service GMBH, Tchibo GMBH, J.J. Darboven GMBH & Co. KG, Melitta SystemService GMBH & Co. Kommanditgesellschaft, Luigi Lavazza Deutschland GMBH, Seeberger KG, Segafredo Zanetti Deutschland GMBH і Gebr. Westhoff GMBH & Co. KG. Німецький антимонопольний регулятор звинувачує компанії в картельній змові і незаконному підвищенні цін на свою продукцію для оптових покупців у період від 1997 р. до середини 2008 р. За відомостями регулюючої організації, виробники відповідальні щонайменше за два підвищення цін на каву, яка була схвалена Німецьким кавовим союзом, повідомляється в прес-релізі Федерального бюро з картелів.

Приводом для початку розслідування слугувало прохання про поблажливість, направлене німецькою компанією Alois Dallmayr Kaffee oHG, що визнала допущені порушення. Alois Dallmayr Kaffee oHG не була оштрафована. Розмір стягнення був скорочений також для компаній Melitta і Darboven, що сприяють регулятору в розслідуванні.

Зараз Федеральне бюро з картелів Німеччини проводить розслідування стосовно виробників капучино, які підозрюються в нелегальному встановленні завищеної ціни на цей різновид кавових напоїв.