ua en ru

Ми неодноразово подавали свої правила на узгодження в НБУ, - WebMoney.UA

Звинувачення, які лунають з 12 червня 2013 р., про те, що правила системи WebMoney Transfer не пройшли процедуру узгодження НБУ, незрозумілі. Про це РБК-Україна заявила старший аналітик група компаній (ГК) WebMoney.UA Ольга Дубініна.

"Неодноразово представники WebMoney.UA нагадували - підтримуючи застосування на практиці нормативно правової бази регулюючої обіг саме електронних грошей, ще в 2009 р. в НБУ на узгодження були подані правила, розроблені із застосуванням технології WebMoney відповідно до вимог Нацбанку. Остання редакція була подана в кінці 2010 р. Остаточного рішення немає. Є відповідь, в якому сказано, що процедура подальшого узгодження правил систем електронних грошей припинена взагалі. Чому з набранням чинності закону № 5284-VI не відновлено цей процес? Питання залишається відкритим", - сказала Дубініна.

Вона підкреслила, що з 2003 р. WebMoney.UA працює в правовому полі України, відповідно до Цивільного кодексу.

"До речі, цей факт має своє підтвердження у висновках юридичної експертизи (http://ema.com.ua/2012/06/webmoney/), наукових дослідженнях (http://www.bank.gov.ua/doccatalog/document? id = 70690) і публічних висловлюваннях представників НБУ", - зазначила Дубініна.

За її словами, в травні 2012 р. компанія отримала сертифікат відповідності, який підтверджує «що система менеджменту якості підприємства відповідає вимогам ISO 9001:2008 «Системи управління якістю. Вимоги »з урахуванням всіх принципів і вказівок міжнародного стандарту ISO 31000:2009 «Менеджмент ризику. Принципи та рекомендації».

«Будь-яка поважаюча себе складна технічно і технологічно система, враховуючи всі можливі ризики, резервує свої дані, розносить сервера територіально. Принцип управління ризиками зобов'язує компанії враховувати можливість таких факторів як пожежі, землетруси, цунамі (не дай Бог) і т.д. Безумовно, така велика і складна система, як WebMoney саме так підійшла до питання збереження даних і обладнання, що забезпечує її роботу», - сказала Дубініна.