ua en ru

Moody's знизило рейтинг Alcoa до рівня Ba1, прогноз "стабільний"

Міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило рейтинг пріоритетного незабезпеченого боргу виробника алюмінію Alcoa з рівня Baa3 до рівня Ba1 з "стабільним" прогнозом, йдеться в повідомленні агентства.

Корпоративний рейтинг компанії і рейтинг імовірності дефолту були підтверджені на рівні Ba1 і Ba1-PD відповідно.

Зниження рейтингу компанії було продиктовано слабкими цінами та жорсткої ситуацією на ринку металів. Низькі ціни особливо боляче б'ють по видобувної діяльності: видобутку бокситів, переробці в алюміній і виплавці алюмінію.

"Ми вважаємо, що рішення Moody's більшою мірою відображає макроекономічні умови і волатильність цін на метал, ніж справжній стан фінансової та операційної сили Alcoa", - йдеться в заяві агентства.

Moody's відзначило скорочення витрат і підвищення продуктивності компанії, однак її ключові показники боргу швидше за все будуть випадати за рамки стандартів в 2013 р. і в 2014 р., зокрема, через погану ситуацію в алюмінієвій промисловості.

Аlcoa Inc. - американська металургійна компанія, що є третім у світі виробником алюмінію. Крім виробництва первинного алюмінію, компанія також є одним зі світових лідерів з видобутку бокситів, виробництва глинозему і виробів з алюмінію і його сплавів. Її штат налічує понад 60 тис. співробітників.

Читайте також: Alcoa закриває дві лінії і збільшує фінансування заводу в Канаді