ua en ru

Міністри фінансів єврозони схвалили план реформ для Греції

Міністри фінансів єврозони схвалили план реформ для Греції

Міністри фінансів єврозони погодилися схвалити заявку Греції на продовження антикризової програми, повідомляє сайт Європейської ради.

У заяві єврогрупи зазначається, що після вивчення надійшов від Греції плану реформ він був визнаний «достатньо всеосяжним», щоб стати відправною точкою для успішного перегляду антикризової програми. У п'ятницю, 20 лютого, Єврогрупа і Греція досягли попередньої угоди про продовження антикризової програми на чотири місяці

Афіни повинні були надати до вечора 23 лютого список реформ, які будуть проводиться в обмін на черговий транш стабілізаційного кредиту. Зокрема, Греція пообіцяла включити в програму реформ боротьбу з ухиленням податків, а також протидія контрабанді палива та тютюнових виробів, пише ВВС.

До суботи, 28 лютого, закінчується крайній термін, на який припадає надання чергового траншу з боку Євросоюзу в € 7,2 млрд. До цього часу грецький план реформ повинні схвалити парламенти Греції, Німеччини, Австрії, Фінляндії, Нідерландів, Естонії та Словаччині, пише The New York Times. Глава МВФ Крістін Лагард зазначила, що хоча остання ініціатива Афін достатня для надання країні допомоги, їй не дістає необхідної деталізації, передає Reuters.

У листі голові Єврогрупи Йерун Дейсселблуму вона назвала грецький список реформ всеосяжним, але «не дуже докладним». Лагард зазначила, що особливу занепокоєність у неї викликали такі сфери як пенсійне забезпечення, оподаткування і ринок праці, щодо яких пропозиції грецького уряду не було чітко прописані.

Раніше Греція і ЄС домовилися про продовження програми фіндопомоги на 4 місяці.

За матеріалами: cайт Євроради, ВВС