ua en ru

Мінінфраструктури вважає перспективним розвиток мережі мультимодальних перевезень з мінімальним залученням автотранспорту

Міністерство інфраструктури України (Мінінфраструктури) вважає найбільш перспективним розвиток мережі мультимодальних перевезень із максимальним використанням залізниць, потужностей водного транспорту і з мінімальним залученням автомобільного. Така думка сьогодні була озвучена в Одесі на зустрічі міністрів транспорту країн-учасниць Організації чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС) під головуванням міністра інфраструктури України Володимира Козака, передає прес-служба відомства.

Наприклад, за повідомленням прес-служби, в Україні успішно працюють 18 морських портів Чорноморсько-Азовського басейну і експлуатуються залізничні переправи і поромні лінії у напрямку Болгарії, Грузії, Росії та Туреччини. На сьогодні в Україні також функціонує розгалужена система контейнерних поїздів і поїздів комбінованого транспорту у напрямку країн Азії, Центральної і Східної Європи, Скандинавії та Балтики. Так, територією України постійно курсує 2 поїзди комбінованого транспорту, 14 контейнерних поїздів і 4 поїзди маршрутними групами. Також Україна ініціює організацію руху контрейлерного поїзда у напрямку Італія-Австрія-Угорщина-Україна і далі на Схід.

Має значний потенціал і розвиток інтермодальних перевезень у напрямку Кавказ-Чорне море-Балтійське море з використанням поромів і маршрутних поїздів комбінованого транспорту. Так, за ініціативою Української сторони досягнуто порозуміння щодо створення робочої групи, яка визначатиме перспективи розвитку таких перевезень у регіоні Чорного моря.

Крім того, Україна пропонує країнам Чорноморського регіону розвивати туристичний потенціал, зокрема, круїзний. Для формування цієї сфери туризму необхідно комплексно розглянути питання розвитку морських портів Чорноморського регіону.

Читайте також: Мінінфраструктури очікує розширення географії поїзду "Вікінг" у напрямку Чорне море - Балтійське море