ua en ru

Мінфін розмістить євробонди на 1-1,5 млрд дол. не пізніше II кварталу 2013 р., - експерти

Міністерство фінансів вдруге вийде на ринок зовнішніх запозичень не пізніше другого кварталу 2013 року. Такий прогноз дається в аналітичному звіті по ринку облігацій, підготовленому групою "Інвестиційний Капітал Україна" (ICU).

"У другому кварталі з бюджету виплатити 29,36 млрд грн, з яких майже 20 млрд грн припадає на виплати в іноземній валюті. Тому потреба в іноземній валюті висока, і сама ситуація спонукає Мінфін випустити єврооблігації", - відзначив аналітик облігацій групи ICU Тарас Котович.

За розрахунками ICU, обсяг випуску євробондів у другому кварталі може скласти не менше 1-1,5 млрд дол., а в цілому за рік - 5-6 млрд дол., а не 4 млрд дол., як передбачено в бюджеті.

"Ринкова ситуація для запозичень зараз сприятлива, і якщо брати за основу поточні умови, то можливий випуск облігацій під 7-7,5% терміном обігу 5-10 років", - вважає Котович.

У звіті ICU також наголошується, що крім випусків єврооблігацій, Міністерство фінансів продовжить виходити на внутрішній ринок запозичень. При цьому ОВДП будуть випускатися переважно в іноземній валюті.

Читайте також: Мінфін дорозмістив євробонди-2022 на 1 млрд дол.