ua en ru

Мінфін пропонує "загальне разове нульове декларування активів усіх громадян"

Міністерство фінансів України пропонує Кабінету міністрів передбачити "загальне разове нульове декларування активів усіх громадян". Про це на засіданні уряду заявив міністр фінансів Олександр Шлапак, передає кореспондент РБК-Україна.

Міністерство фінансів України пропонує Кабінету міністрів передбачити "загальне разове нульове декларування активів усіх громадян". Про це на засіданні уряду заявив міністр фінансів Олександр Шлапак (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми пропонуємо провести загальнt разове нульове декларування активів усіх громадян. Для того, щоб сформувати вхідний залишок для подальшого контролю витрат. Кожному громадянину буде запропоновано задекларувати все, що є на рахунках, в нерухомості, тощо. Якщо ти у змозі показати, що твої доходи достатні, щоб обслуговувати це майно, - добре. Якщо ні - будуть серйозні претензії", - заявив Шлапак.

За словами міністра, для тих, хто добровільно задекларував доходи, буде застосована податкова амністія.

"Платна вона буде або безкоштовна - це питання, яке ми вивчаємо. Ми (Мінфін, - ред.) пропонуємо безкоштовну амністію", - заявив Шлапак.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк виключає подачу до Верховної Ради проекту державного бюджету на 2015 рік без урахування проведення податкової та бюджетної реформи.