ua en ru

Міненерго доручив до 8 грудня провести аудит "Нафтогазу" по закупівлі "вишок Бойка"

Міненерго доручив до 8 грудня провести аудит "Нафтогазу" по закупівлі "вишок Бойка"
Міністерство енергетики та вугільної промисловості України доручило провести внутрішній аудит НАК "Нафтогаз України" до 8 грудня 2014 р.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України доручило провести внутрішній аудит НАК "Нафтогаз України" до 8 грудня 2014 р. Про це йдеться в наказі міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Продана № 837 від 25 листопада 2014 р., який сьогодні оприлюднено на сайті міністерства.

Згідно з документом, з метою належного реагування на звернення слідчого в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України А. Корецького від 18 листопада 2014 р. № 17/1/3-32899-14, Продан наказав аудиторській групі (на чолі з Олексиним С.Я.) у термін з 26 листопада по 8 грудня 2014 р. здійснити позаплановий аудит НАК "Нафтогаз України".

Також Міненерго утворило відповідну аудиторську групу та затвердило програму позапланового аудиту НАК.

Згідно з документом, метою аудиту буде визначення ступеня додержання законодавства, нормативних документів при прийнятті рішень НАК "Нафтогаз України" протягом 2010-2011 рр. щодо надання ДАТ "Чорноморнафтогаз" двох безвідсоткових позик для закупівлі двох самопідіймальних плавучих бурових установок на загальну суму 6 млрд 443 млн грн.

Також Міненерго доручило голові правління НАК "Нафтогаз України" Андрію Коболєву забезпечити всебічне сприяння діяльності аудиторської групи.

Нагадаємо, в червні 2014 р. ГПУ порушила справу щодо закупівлі "вишок Бойка".

Раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Кабінет міністрів України виділив в 2014 р. компанії "Нафтогаз України" 103 млрд грн.