ua en ru

Мінекономрозвитку звернулося до СОТ через заборону РФ постачати рослинну продукцію з України

Мінекономрозвитку звернулося до СОТ через заборону РФ постачати рослинну продукцію з України
Міністерство економічного розвитку і торгівлі України звернулася до Світової організації торгівлі через заборону Російської Федерації постачати рослинну продукцію з України.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України звернулася до Світової організації торгівлі через заборону Російської Федерації постачати рослинну продукцію з України. Про це повідомила прес-служба Мінагрополітики.

Як зазначається, Держветфітослужба листом поінформувала Мінекономрозвитк, що російська сторона, забороняючи постачання та транзит рослинної продукції з України до Росії, не дотримується положень двосторонньої угоди та міжнародних стандартів з фітосанітарних заходів, оскільки офіційних звернень від російської сторони про порушення до України не надходило.

Мінекономрозвитку в свою чергу вже звернулося до центру обробки запитів СОТ.

Нагадаємо, з 22 жовтня набрала чинності заборона Россільгоспнагляду на постачання та транзит рослинної продукції з України до Росії.

Як заявив міністр аграрної політики та продовольства України Ігор Швайка, якщо заборона буде діяти до кінця 2014 р., втрати сільгосптоваровиробників можуть становити до 17 млн дол., а можливі втрати після продовження дії заборони у 2015 р., можуть скласти до 62 млн дол.