ua en ru

Міндоходів затвердило нову книгу обліку доходів і витрат

Міністерство доходів і зборів України наказом від 16 вересня 2013 р. № 481 затвердило нову книгу обліку доходів і витрат, яку ведуть фізичні особи - підприємці та самозайняті особи. Про це повідомила прес-служба ГУ Міндоходів у м. Києві

Нова форма книги містить 9 граф (на відміну від попередньої книги, яка містила 12 граф).

"Книгу обліку доходів і витрат можна вести як у паперовому, так і в електронному вигляді (за вибором платника податків). Для цього в порядку ведення книги обліку доходів і витрат прописаний ряд процедур (окремо для паперового варіанту, окремо для електронного варіанту книги), пов'язаних з її реєстрацією в органі Міндоходів", - йдеться у повідомленні.

Записи в книзі виконуються за підсумками робочого дня, протягом якого отримано дохід.

В порядку ведення книги обліку доходів і витрат вказано, що фізичні особи - підприємці, зареєстровані як платники податку на додану вартість, не включають до витрат і доходу суми податку на додану вартість, що входять до ціни придбаних або проданих товарів (робіт та послуг).

Окремий порядок внесення відомостей до Книги встановлено для самозайнятих осіб.

"Дані книги заповнюються у гривнях з копійками та використовуються самозайнятою особою для заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи", - йдеться у повідомленні.