ua en ru

Міндоходів пропонує у 2014 р. знизити ПДВ до 9% та запровадити податок з обороту у 1-2%

Міндоходів пропонує у 2014 р. знизити ПДВ до 9% з 17%, які закладені у Податковому кодексі на 2014 р., та запровадити податок з обороту у 1-2%.

Міндоходів пропонує у 2014 р. знизити ПДВ до 9% з 17%, які закладені у Податковому кодексі на 2014 р., та запровадити податок з обороту у 1-2%. Про це йдеться у законопроекті на сайті Міндходів.

Для платників ПДВ буде запровадженно додатковий податок - з обороту. Його ставка складе -1-2%.

"Від впровадження проекту нормативного акта передбачається збільшення надходжень до бюджету близько на 22 млрд грн", - йдеться у повідомленні. При цьому наголошується, що витрати державного та місцевих бюджетів, а також суб'єктів господарювання відсутні.

Читайте також: Надходження від ПДВ до зведеного бюджету за І півріччя 2013 р. склали 61,4 млрд грн

Також пропонується скасувати режим звільнення від сплати податку на додану вартість.

Зазначимо, зараз діє ставка ПДВ у 20%, а з 1 січня 2014 р. у Податковому кодексі закладена ставка у 17%.

У відомстві зазначають, що у разі ухвалення і набуття чинності запропонованими нормами, правила визначення доходів та витрат будуть наближені до правил нарахування податкових зобов'язань та податкового кредиту з податку на додану вартість шляхом відміни правила „першої події" та запровадження методу нарахувань.

Також зазначається, що запровадження норм законопроекту сприятиме зниженню податкового навантаження на сумлінних платників податку, дозволить збільшити надходження до бюджету, забезпечить покращення адміністрування податку на додану вартість тощо. Також ухвалення зазначеного регуляторного акта надасть можливість державі підвищити міжнародні рейтинги України і позитивно вплине на оцінки ефективності податкової реформи платниками податків