ua en ru

Міндоходов пропонує перенести термін введення акцизних марок нового зразка на 1 вересня 2013 р

Міністерство доходів і зборів України пропонує перенести термін введення акцизних марок нового зразка на 1 вересня 2013 р. замість 1 серпня 2013 р. Про це йдеться в проекті постанови Кабінету міністрів України "Про запровадження марок акцизного податку нового зразка", який опублікований на офіційному сайті Міндоходов.

Проектом постанови пропонується перенести терміни введення марок акцизного податку нового зразка з 1 вересня 2013 замість 1 серпня 2013 р.

Нові марки акцизного податку мають посилену схему захисту (змінений графічний дизайн, застосовані нові захисні матеріали, марка для алкогольних напоїв вітчизняного виробництва для лікеро-горілчаних виробів надрукована з використанням інтагліо друку і т.д.) від підробки.

"Введення додаткових реквізитів марок для алкогольних напоїв (окремих марок акцизного податку для лікеро-горілчаної та виноробної продукції) і тютюнових виробів (з фільтром і без фільтру) сприятиме посиленню державного контролю за їх обігом та зменшить можливості для маніпулювання марками., А також посилить боротьбу з ухиленням від сплати податків, зменшить обсяги "тіньового сектора" у сфері виробництва та обігу алкогольних напоїв і тютюнових виробів ", - йдеться в проекті постанови.

Метою прийняття проекту постанови є впровадження марок акцизного податку нового зразка для алкогольних напоїв і тютюнових виробів вітчизняного та імпортного виробництва, введення додаткових реквізитів.