ua en ru

МЗС РФ вважає, що в разі санкцій США збиток буде для обох держав

У разі санкцій США по відношенню до Російської Федерації збиток буде для обох держав.

У разі санкцій США по відношенню до Російської Федерації збиток буде для обох держав. Про це заявив офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич, коментуючи заявами офіційних осіб США про санкції проти Росії.

"Кожен раз, коли відбувається щось, що не вкладається в замшілі американські схеми, знаходяться ті, хто не проти поборотися за "санкционную дубину". Це у них вже на рівні якоїсь рефлексу, - підкреслив Лукашевич. - Нам загрожує "серйозними наслідками", оголосили про заморожування співпраці по військовій лінії, припиненні діалогу щодо формування нових рамок торгово-інвестиційних зв'язків, скасування запланованих раніше контактів на різних рівнях. Обіцяють нові заходи, навіть незважаючи на те, що збитки неминуче буде обопільним. Емоції і досада з-за того, що не вдається нав'язати свою волю, підпорядкувати інших своїм уявленням про те, де "правильна", а де "неправильна" сторона історії, превалюють над здоровим глуздом і логікою".

"Ми багато разів - з фактами в руках і з правовими викладками - пояснювали американцям, чому їх односторонні санкційні заходи не вписуються в стандарти цивілізованих міждержавних відносин. Потрібного ефекту немає. Значить, доведеться відповідати - і не обов'язково дзеркально, - пообіцяв представник МЗС. - Як завжди в подібних ситуаціях, спровокованих необдуманими та безвідповідальними діями Вашингтона, наголошуємо: це - не наш вибір".