ua en ru

КМДА планує поліпшити роботу міської електрички в три етапи

КМДА планує удосконалення роботи кільцевої електрички Києва в три етапи. Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Михайло Костюк, повідомила прес-служба КМДА.

Так, на прохання киян у рамках будівництва та реконструкції другої черги Кільцевої дороги для електропоїздів, було вирішено організувати додаткові зупинки на платформах "Протасів Яр" та "Київська-Русанівка".

Згідно з проектом заплановано проведення робіт із будівництва та реконструкції підходів, під'їздів та залізничних платформ, облаштування квиткових кас, інженерного забезпечення тощо.

Наразі КП "Київпастранс" здійснює розробку проектно-кошторисної документації. Роботи розпочнуться після затвердження всіх необхідних документів та погодження виконання будівельних робіт на земельних ділянках, що перебувають у користуванні державного територіально-галузевого об'єднання "Південно-Західна залізниця".

Ще один етап поліпшення роботи кільцевої електрички передбачає проектування та будівництво нових платформ, що дозволять пасажирам швидко дістатися до станцій метро "Нивки" і "Либідська", а також іншої транспортної інфраструктури в цьому районі.

Крім того, планується скоротити інтервали руху поїздів. Після відновлення роботи 2-х потягів, що перебувають у ремонті, поставлено завдання довести інтервал руху міської електрички до 12 хв.

Нагадаємо, що проект "Міська електричка" було реалізовано з метою організації рівномірного розподілення пасажиропотоків та зменшення навантаження на громадський транспорт столиці, а також для забезпечення прямого зв'язку між лівобережною і правобережною частинами міста.