ua en ru

Канада запровадила нові санкції проти Росії

Канада оновила перелік санкцій проти Росії. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прем'єр-міністра Канади Стівена Харпера.

Канада оновила перелік санкцій проти Росії. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прем'єр-міністра Канади Стівена Харпера (на фото).

До зазначеного списку потрапили компанії, які раніше були включені до чорного списку США. Так, під так звані секторальні санкції потрапили Газпромбанк, Внєшекономбанк і НОВАТЕК.

У канадському списку санкцій виявився концерн "Алмаз-Антей", а також "НВО машинобудування" і кілька структур "РОСТЕХ": концерни "Калашников" (колишній "Іжмаш"), "Сузір'я", "Радіоелектронні технології" (КРЕТ), "Базальт" і Конструкторське бюро приладобудування.

Про рішення ввести економічні обмеження щодо широкого кола осіб, пов'язаних з різними секторами російської економіки, раніше повідомив прем'єр-міністр північноамериканського держави Стівен Харпер. Його заява пролунала через кілька днів після падіння малайзійського Boeing в Донецькій області.

Вперше Канада оголосила про санкції щодо російських чиновників, бізнесменів і організацій 18 березня. Тоді до списку санкцій потрапили віце-прем'єр Дмитро Рогозін, прем'єр-міністр Криму Сергій Аксьонов, спікер кримського парламенту Володимир Константинов та інші офіційні особи - загалом 10 чоловік.

Пізніше в ньому опинилися перший заступник керівника адміністрації Президента Росії В'ячеслав Володін, заступник голови уряду Росії Дмитро Козак, голова комітету з міжнародних справ Держдуми Олексій Пушков, депутат Держдуми Олександр Бабаков, повпред Президента Росії у Криму Олег Белавенцев, глава ФСО Євген Мурів, лідер ЛДПР Володимир Жириновський, Аркадій і Борис Ротенберг. Санкції також ввели проти ЕкспоБанку і Росенергобанку.

На початку травня Оттава знову розширила перелік. До нього потрапили ІнвестКапіталБанк, Собінбанк, банк "Північний морський шлях", компанія "АкваНіка", ТОВ "Авіа Груп", ТОВ "Авіа Груп Норд", ЗАТ "ЗЕСТ", ТОВ "Сахатранс", ТОВ "Стройгазмонтаж", ТОВ "Інвестиційна компанія Аброс", група "Волга", компанія "Стройтрансгаз холдинг" і чотири її дочірніх підприємства.

13 травня Канада оголосила про нові санкції - під них потрапили шість росіян і шість громадян України. У новий список увійшли начальник Генштабу РФ Валерій Герасимов, заступники голови Держдуми - єдинороси Сергій Неверов і Людмила Швецова, лідери самопроголошеної Донецької народної республіки Андрій Пургін і Денис Пушілін, один з лідерів Народного ополчення Донбасу Сергій Циплаков, один з лідерів ополченців на сході України Ігор Стрєлков та інші.

21 червня до розширеного списку санкцій потрапили командувач ПДВ Росії Володимир Шаманов, голови управлінь Федеральної міграційної служби по Криму і Севастополю Петро Ярош і Олег Козюра, прокурори Криму і Севастополя Наталія Поклонська та Ігор Шевченко.

Канада запровадила нові санкції проти Росії

Санкції передбачають заморожування активів і введення візових обмежень для фігурантів списку, а також заборону канадським компаніям підтримувати ділові відносини з особами та організаціями, які потрапили до списків.