ua en ru

Кабмін завтра обговорить законопроект про вдосконалення контролю за трансферним ціноутворенням, - ДФС

Кабінет міністрів завтра, 17 грудня, розгляне на своєму засіданні законопроект про вдосконалення додаткового контролю за трансферним ціноутворенням.

Кабінет міністрів завтра, 17 грудня, розгляне на своєму засіданні законопроект про вдосконалення додаткового контролю за трансферним ціноутворенням. Про це в ході круглого столу в Києві повідомив начальник відділу перевірок трансфертного ціноутворення департаменту податкового та митного аудиту ДФС України Микола Мішин, передає кореспондент РБК-Україна.

"Можливо, планується, що завтра на порядку денному засідання Кабінету міністрів буде винесено прийняття законопроекту про вдосконалення додаткового контролю трансфертного ціноутворення, і там, природно, мається на увазі, як і в усіх законопроектах, спрощення правил для бізнесу та поліпшення правил для держави в рамках контролю за трансферним ціноутворенням. Я не бачив останньої редакції, але сьогодні вона ляже на стіл у секретаріаті Кабінету міністрів", - сказав Мішин.

При цьому він зазначив, що над останньою редакцією законопроекту працювали фахівці Світового банку. "Його до останнього моніторили, давали свої рекомендації, вчора я бачив шість останніх зауважень... І тепер він найбільш наближений до світових вимог і правил", - зазначив Мішин.

За прогнозами представника ДФС, Верховна Рада з прийняттям даного законопроекту затягувати не стане, оскільки у його прийнятті зацікавлений Світовий банк і все міжнародне співтовариство.

Нагадаємо, в Україні закон про трансферне ціноутворення набрав чинності 1 вересня 2013 р.