ua en ru

Кабмін виділив на ліквідацію наслідків аварії на Вуглегірській ТЕС 128,3 млн грн

Кабінет міністрів України виділив для проведення першочергових аварійно-відбудовних робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що сталася на Вуглегірській ТЕС 128 млн 338 тис. грн. Текст відповідного розпорядження уряду від 19 червня 2013 р. № 436-р оприлюднений на сайті Кабміну.

"Виділити Міністерству енергетики та вугільної промисловості 128,338 млн грн для проведення першочергових аварійно-відбудовних робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що сталася на Вуглегірській ТЕС у м. Світлодарську Донецької області", - йдеться в розпорядженні.
Водночас, Міністерству фінансів України доручено здійснити зазначені видатки за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету.

Міністерству енергетики та вугільної промисловості доручено затвердити у тижневий строк за погодженням з Міністерством економічного розвитку і торгівлі, Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства і Міністерством фінансів перелік витрат, передбачених цим розпорядженням.

Крім того, Міненерговугілля має до 27 грудня 2013 р. подати Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Міністерству фінансів і Державній казначейській службі звіт про використання коштів, виділених згідно з цим розпорядженням.

Нагадаємо, пожежа на Вуглегірської ТЕС стався 29 березня 2013 р. Її причиною став спалах вугільного пилу в перетирочному обладнанні другого енергоблоку. В результаті аварії робота станції була зупинена.

На початку червня 2013 р. міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький заявив, що на відновлення роботи Вуглегірської ТЕС потрібно не менше 100 млн грн, але остаточний кошторис буде визначений до кінця червня 2013 р.