ua en ru

Кабмін доручив залучити кредит від МБРР для реалізації другого проекту з передачі електроенергії на суму до 378,5 млн дол

Кабмін доручив залучити кредит від МБРР для реалізації другого проекту з передачі електроенергії на суму до 378,5 млн дол
Кабінет міністрів України доручив залучити позику від Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР) для реалізації інвестиційного проекту "Другий проект з передачі електроенергії" на суму до 378,5 млн дол.

Кабінет міністрів України доручив залучити позику від Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР) для реалізації інвестиційного проекту "Другий проект з передачі електроенергії" на суму до 378,5 млн дол. Про це йдеться у розпорядженні уряду № 1060-р від 22 жовтня 2014 р.

"Визнати за доцільне залучення позик від Міжнародного банку реконструкції та розвитку для реалізації інвестиційного проекту "Другий проект з передачі електроенергії" згідно з угодою про позику та угодою про позику Фонду чистих технологій із зазначеним банком у розмірі до 378,5 млн дол.", - йдеться у документі.

Також Кабмін доручив Міністерству фінансів, Міністерству енергетики та вугільної промисловості, Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг укласти з державним підприємством "Національна енергетична компанія "Укренерго" договори про надання субкредитів, передбачивши в них вид забезпечення виконання зазначеним підприємством зобов'язань з обслуговування та погашення позик у розмірі до 378,5 млн дол.

"Розмір плати за надання кредитів зазначеному підприємству становить 2% річних вибраної та непогашеної суми позик", - йдеться у розпорядженні.