ua en ru

Кабмін перерозподілить 1,3 млрд грн субвенцій, передбачених Донбасу, між іншими регіонами

Кабінет міністрів України сьогодні на засіданні затвердив постанову щодо перерозподілу у 2014 р. субвенції у розмірі 1,3 млрд грн, що були передбачені Донецькій та Луганській областям, між іншими регіонами.

Кабінет міністрів України сьогодні на засіданні затвердив постанову щодо перерозподілу у 2014 р. субвенції у розмірі 1,3 млрд грн, що були передбачені Донецькій та Луганській областям, між іншими регіонами. Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України.

Згідно з постановою, кошти субвенції у розмірі 1,3 млрд грн, що були передбачені на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплопостачання населенню тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, будуть розподілені між іншими регіонами держави для використання їх у повному обсязі.

"Розподіл субвенції буде здійснено в розмірі фактичної суми заборгованості з різниці в тарифах, яка утвориться протягом ІІ півріччя 2014 р. у регіонах з урахуванням заборгованості зі сплати штрафних санкцій (пені), які нараховані відповідно до судових рішень", - йдеться у повідомленні.

Також, як зазначається, буде перерозподілено між регіонами субвенцію у 433 млн грн на погашення заборгованості з різниці в тарифах на послуги тепло-, водопостачання та водовідведення.

"Зміни, що пропонуються, розроблені в межах затверджених бюджетних асигнувань і здійснюються з метою забезпечення сталого функціонування паливно-енергетичного комплексу України та проходження опалювального періоду 2014/2015 рр.", - повідомляють у Мінрегіоні.

Нагадаємо, як заявив сьогодні прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, території, які контролюються терористами на Донбасі, потребують дотацій на суму близько 34 млрд грн.