ua en ru

Кабмін схвалив законопроект про денонсацію угоди з Кіпром про уникнення подвійного оподаткування

На засіданні Кабінету міністрів України 17 грудня було схвалено проект Закону України "Про денонсацію Конвенції між Урядом України і Урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи і Протоколу до неї".

На засіданні Кабінету міністрів України 17 грудня було схвалено проект Закону України "Про денонсацію Конвенції між Урядом України і Урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи і Протоколу до неї". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства фінансів України.

У Мінфіні нагадали, що Законом України від 4 липня 2013 р. № 412-VII була ратифікована Конвенція між урядами України та Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи і протокол до неї.

"На відміну від конвенцій, укладених Україною з іншими країнами у відповідності з Модельної Конвенції ОЕСР, положення українсько-кіпрської Конвенції мають статті, які мають пільгові умови оподаткування окремих видів доходів. Зокрема, в документі наголошується, що відсотки (стаття 11) оподатковуються за ставкою 2%, в той час як в інших конвенціях - 5%-10%", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, наявність в угоді таких пільгових умов оподаткування нівелює ефективність її застосування для припинення процесу відтоку капіталу за кордон.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін запропонує Раді денонсувати угоду з Кіпром про уникнення подвійного оподаткування.